Ortodontik Tedavide Neden Diş Çekiyoruz?

Dişlerdeki çapraşıklığın yani çenelerdeki yer darlığının fazla olduğu durumlarda dişleri düzgün sıralayabilmek için ortodontik tedavi öncesinde veya tedavi sırasında diş çekimi uygulayabiliyoruz. Buradaki hedefimiz dişlerinizi olmaları gereken doğru konuma getirebilmek ve size daha sağlıklı ve estetik bir görünüm kazandırmaktır.

Dişlerinizdeki çapraşıklık, dişler arası boşluklar ya da alt ve üst dişler arasındaki kapanış problemlerini ortodontik tedavilerle her yaşta tedavi edebiliyoruz. Ortodontik tedavileri 7 yaşından itibaren sağlıklı diş, diş eti ve kemik yapısına sahip olan her yaşta hastamıza başarı ile uyguluyoruz ve onları sağlıklı ve düzgün sıralanmış dişleri ile harika bir gülüşe kavuşturuyoruz.

Ortodontik tedaviler diş teli tedavisi ya da şeffaf plak tedavisi şeklinde uygulanabilmektedir. Hangi tedaviyi uygulayacağımıza hastamızın ortodontik probleminin türüne ve şiddetine göre, hastamızın bireysel tercihlerini de de göz önünde bulundurarak detaylı bir muayene sonucunda karar veriyoruz.

Dişlerdeki çapraşıklığın yani çenelerdeki yer darlığının fazla olduğu durumlarda dişleri düzgün sıralayabilmek için ortodontik tedavi öncesinde veya tedavi sırasında diş çekimi uygulayabiliyoruz. Ortodontik amaçlı diş çekimi işlemi bazen hastalarımız tarafından anlaşılamamakta ve sağlam dişin çekilmesi yani kaybedilmesi olarak yorumlanmaktadır. Ancak, diş çekimi planladığımız hastalarımızda, çene kemikleri küçük olduğundan ya da diş boyutları büyük olduğundan dolayı ya da bu iki durum bir arada bulunduğundan dolayı bir uyumsuzluk söz konusudur. Bu uyumsuzluk sebebiyle dişler birbiri üzerine gelecek şekilde çapraşık olarak sıralanmış olabilir ya da bazı dişler yer darlığı sebebiyle gömülü kalmış olabilir. Biz diş çekerek bu uyumsuzluğu ortadan kaldırıyoruz ve dişlerin çene kemikleri üzerinde düzgün sıralanmasını sağlıyoruz.

Ortodontik amaçlı hangi dişin çekilmesi gerektiğine detaylı bir muayene ve röntgen değerlendirmesi sonucunda karar veriyoruz. Diş çekimi planladığımız hastalarımızda daha hızlı bir sonuç alabilmek için genellikle çapraşıklığın olduğu bölgeye yakın olan küçük azı dişlerinin çekimini tercih ediyoruz. Diş çekimine karar verirken eğer tedavi planlamamıza uygunsa kanal tedavisi görmüş ve madde kaybı fazla olan bir diş varsa ya da çürük bir diş varsa, öncelikli olarak o dişi çekmeyi düşünüyoruz.

Ortodontik amaçlı uyguladığımız diş çekimi işlemi dişleri çene kemikleri üzerinde düzgün sıralamak için uyguladığımız bir yer kazanma yöntemidir. Bu çekim boşluklarını dişleri düzgün sıralamak için kullanıyoruz ve tedavimiz tamamlandığında geriye herhangi bir boşluk kalmıyor. Yani tedavi sonunda diş çekildiği kesinlikle fark edilmiyor.

Ortodontik tedavi gören birçok hastamızda tedavi amaçlı diş çekimini uyguluyoruz ve başarılı sonuçlar alıyoruz. Bu nedenle tedavi sürecindeki diş çekimi işleminden çekinmek gereksiz bir endişedir. Buradaki hedefimiz dişlerinizi olmaları gereken doğru konuma getirebilmek ve size daha sağlıklı ve estetik bir görünüm kazandırmaktır. Bu amaçla uyguladığımız yer kazanma yöntemlerinden bir tanesi de diş çekimi işlemidir.

Ortodontik amaçla bazen birden fazla diş çekimi yapabiliyoruz. Alt ve üst çenede şiddetli çapraşıklığın olduğu hastalarımızda gülüş simetrisini sağlayabilmek için 4 adet alt küçük azı dişinin çekimini planlayabiliyoruz. Bu çekim boşlukları tedavinin sonunda tamamen kapanıyor ve hastalarımız dudakları ile uyumlu düzgün sıralanmış dişleri ile harika bir gülümsemeye kavuşuyor.

Diş çekimi işlemi ortodontik tedavinin bir parçası olarak düşünülmeli ve hastalarımız bu konuda ortodonti uzmanına güvenmelidir.

 

 

YouTube İnstagram Whatsapp İle Randevu Al
DMCA.com Protection Status
Doktor Web Sitesi